Muskulær zoneterapi

Hvad er muskulær zoneterapi?


Muskulær zoneterapi er en effektiv, kraftfuld og anderledes måde at udføre zoneterapi på via fødderne.
Som navnet antyder er fokus rettet mod at behandle de fleste muskulære og led-mæssige lidelser, men også i høj grad at give balance i krop og sjæl.


Det symptom du mærker i kroppen kan vha. muskulær zoneterapi diagnosticeres i specifikke muskler via fødderne.

En overspændt muskel fortæller ikke kun om musklens tilstand, men relaterer sig også til et bestemt organ og dets energimæssige ubalance. Dermed kan årsagen behandles - og ikke blot symptomet.

I den kinesiske medicin findes meridianbaner. Via disse baner/kanaler, som er fordelt over hele kroppen, fordeles og flyder energien ud til alle organer, alt væv, alle muskler mm., hvis der er balance i kroppen.
Hvis der ikke er frit flow i meridianbanerne, opstår der over tid en ubalance i kroppen, som giver et symptom og/eller smerter.

Du kan benytte muskulær zoneterapi til alle problemstillinger, her blot nævnt nogle få:  


  • Fejlspænding/myosedannelse i muskler
  • Led/hvirvler, der er fikserede eller forskubbede
  • Lændeproblemer
  • Facetledsproblemer
  • Hoftesmerter
  • Skuldersmerter
  • Nakke- og arm-smerter
  • og nærmest alt andet også...Ved smertetilstande ses der ofte en akut bedring under eller umiddelbart efter behandlingen. 

Denne årsagsbehandling gør muskulær zoneterapi til et stærkt holistisk redskab, 
der er kraftfuldt og yderst effektivt. 


Hvilke fordele har muskulær zoneterapi?
Muskulær zoneterapi kan have mange fordele, når det kommer til at opnå fysisk og mentalt velvære. 

Smertelindring:
Muskulær zoneterapi kan afhjælpe smerter i muskler, led og bindevæv. Ved at fjerne overspænding i muskler frigøres og forbedres blodcirkulationen og øger mobiliteten. 

Stressreduktion:
Muskulær zoneterapi kan også være effektiv til at reducere stress, angst og uro i kroppen. Via zoner til hormonsystemet og nervesystemet genskabes ro og afslapningsrespons, som så frigør spændinger og fremmer ro. 

Øget energiniveau:
Træthed og udmattelse er også ubalancer, som positivt kan påvirkes via fødderne og muskulær zoneterapi. 

Forbedret søvnkvalitet:
Når du hjælpes til balance i krop og sind, så bliver din søvn forbedret, sund og restituerende. Du får overbllik og overskud til din hverdag. 


Øget kropsbevidsthed:
Mange oplever, at de gennem muskulær zoneterapi bliver mere opmærksomme på kroppen. Du bliver hurtigere til at identificere dens signaler, og med en øget kropsbevidsthed kan du træffe sundere valg - før du evt. får et fysisk symptom/sygdom. 
Det optimale ville jo være at forebygge!

Forbedret immunforsvar: 
Muskulær zoneterapi styrker dit immunforsvar via kredsløb og lymfesystem. Du undgår nemmere virus, forkølelse og infektioner og forebygger således sygdom og sygedage.


Det er vigtigt at huske, at resultaterne indtræffer forskelligt fra fra person til person, og at det kan være nødvendigt med flere behandlinger for at opnå de ønskede resultater. Dog er det næsten sikkert, at du bemærker en bedring fra gang til gang. 


  

Fysisk og psykisk balance

Organerne i kroppen bliver også påvirker af vores følelser.
Der er derfor naturligt at en zoneterapibehandling både ser på fysisk og psykiske aspekter - kort sagt hele mennesket - og alt hvad vi påvirkes af.

Derfor er det også naturligt, at de bedste resultater opnås ved et tæt og tillidsfuldt samarbejde.

Behandlingen sætter kroppens selvhelbredende kræfter i gang, så du opnår bedre balance og ligevægt både fysisk og psykisk.Individuel tilpasset behandlingsplan

Ud fra vores første samtale, laver jeg en personlig behandlingsplan. Så har vi et fælles mål med behandlingen ud fra hvem du er, hvad du kan, hvad du evt. fejler og hvilke ønsker du har.

En plan kan udover zoneterapi bla. bestå af meridianstrygninger, let massage, forslag til udrensende og/eller styrkende kost, vitaminer/mineraler samt anden forebyggende natur- og urtemedicin.

Det kan også være fysiske øvelser, der styrker specifikke organer, eller andre gode råd, der skal til for at forbedre dit velbefindende.


Hvordan foregår muskulær zoneterapi?

Du ligger behageligt påklædt på en briks med tæppe over dig. Dine fødder er uden sko og strømper. 
Jeg masserer creme på dine fødder for at kunne mærke zonerne, og for at mine tryk føles så rart som muligt. Du vil ofte have ømme punkter på dine fødder, men muskulær zoneterapi gør ikke ondt.
Det bringer en følelse af afslapning, dyb ro og velvære med sig. Kort sagt et frikvarter til krop og sjæl.


Hvordan forbereder man sig på muskulær zoneterapi?

Muskulær zoneterapi er min mest populære behandlingsmetode.
Inden du møder op til din aftale, kan du med fordel drikke rigeligt med vand. Det hjælper kroppen med at rense affaldsstoffer ud. Det er en god ide også at være mæt, da blodsukkeret falder en smule under behandlingen. 
Under behandlingen kommer du måske i tanke om informationer, du ikke lige huskede at fortælle i samtalen inden behandlingen begyndte.

Det er selvfølgelig helt i orden at samtale under behandlingen. Evt. også om, hvad du mærker i kroppen undervejs. Alternativt samler vi op efter behandlingen. 


Hvilken behandling skal du vælge?

Når jeg hører om dine gener og symptomer, bruger jeg det bedste fra den samlede "zoneterapi-værktøjskasse", sådan at vi bedst og hurtigst opnår fysisk og mentalt velvære.
Derfor behøver du ikke vælge, hvilken type zoneterapi, du tænker passer bedst til dig, når du booker tid.


Book din tid her eller skriv til mig på zoneterapi@ullakrogh.dk, hvis du har spørgsmål og ønsker yderligere oplysninger.